اظهارات ضد و نقیض وزارت‌خارجه ابهام‌انگیز و نگرانی افزاست

درباره روند دستگیری‌های سریالی

نسخه قابل چاپ
گروه مطالب از نگاه دیگران / سه شنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۵ / 0 نظر

محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز، ‌آذرشهر و اسکو نیز گزارشی مشابه کریمی قدوسی داد و اظهار کرد که معلوم نیست که این متهم با این سابقه، به چه علتی دوباره به عضویت کمیته مالی برجام در آمده است...

پایگاه خبری انصارحزب‌الله: روحانی روز هشتم شهریورماه سال جاری در اختتامیه جشنواره شهید رجایی گفته بود: «اگر کفران نعمت برجام کنیم عذاب الهی نازل می‌شود. مگر می‌شود انسان در برابر خدمت عده‌ای مخلص شکرگزار نباشد؟» در گزارش پیشرو تلاش بر این دارد، با دیدگاهی عمیق‌تر به تحلیل فرمایش رئیس جمهور بپردازد و مسیر دست یابی به نعمت برجام را مورد ارزیابی قرار دهد تا مساعی جمیله ای در راستای آگاه سازی مخاطبان خود به خرج داده و آنان را از کفران نعمت احتمالی و خطر نزول عذاب الهی باز دارد.!

دفاع وزارت خارجه از جاسوسان کردستان
۱- روز شنبه ۲۳ مرداد ماه سال جاری، «سباستین سورن» رایزن سیاسی سفارت فرانسه و «چارلوت لوپز وارنه والر» دبیر دوم سفارت انگلیس که به بهانه گردشگری وارد استان کردستان شده بودند، بدون هماهنگی و مجوز به صورت غیرقانونی در برخی مناطق استان کردستان تردد و اقدام به فیلمبرداری از برخی مناطق نظامی و امنیتی این استان نموده بودند که در نهایت بعد از فرار و عبور از سه ایست و بازرسی، توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند، اما فردی از وزارت امور خارجه تحت عنوان یک مقام آگاه ضمن تکذیب بازداشت این دو جاسوس گفت: «دو دیپلمات مورد اشاره هرگز بازداشت نشده‌اند و سفر و دیدار آنها با اطلاع قبلی صورت گرفته است. خودرو این دو دیپلمات صرفا جهت بررسی مدارک توسط نیروی انتظامی متوقف و پس از شناسایی، نامبردگان به مسیرشان ادامه دادند.» 

اما جواد کریمی‌قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره هویت این افراد تصریح کرده بود که: «زن دیپلمات انگلیسی یک افسر امنیتی انگلیسی بوده که از روش‌ها و جاذبه‌های نفوذ ویژه استفاده می‌کرده است و با این روش حتی در برخی از دیپلمات‌های کشورهای خارجی از سفارتخانه‌های خیلی معتبر در تهران هم نفوذ کرده و توانسته اطلاعات آنان را تخلیه کند. او با رایزن سیاسی فرانسه هم طرح دوستی ریخته که این سفر را با هم باشند و در این پوشش اخبار و اطلاعات مورد نظر سرویس‌های امنیتی کشورهای خودشان را جمع‌آوری کنند. آنان در این سفر به مرزهای حساس شمال‌شرق کشور یعنی کردستان، همدان و کرمانشاه رفتند و از بیرون از پایگاه نوژه همدان، از پایگاه‌های سپاه و مراکز امنیتی ما فیلمبرداری کردند اما در نهایت به تور امنیتی نیروهای سپاه که می‌افتند، پا به فرار می‌گذارند؛ بخش زیادی از فیلم‌هایی که گرفته بودند را در تعقیب پاک می‌کنند، اما پس از بازیافت این فیلم‌ها مشخص می‌شود که آنان اسناد بسیار مهمی را جمع‌آوری کرده بودند. تا اینجای موضوع مسئله عجیب و غریب نیست، بیشتر دیپلمات‌ها به خصوص در سفارت انگلیس که در فتنه ۸۸ هم نقش مهمی داشت، جاسوس هستند، اما موضوع از اینجا به بعدش جای تعجب دارد که چرا وزارت امور خارجه از آنان حمایت می‌کند و می‌گوید با هماهنگی ما رفتند، که ما به این حمایت مشکوک هستیم، در حالی که رسانه ملی می‌گوید آنان جاسوسی کردند.»

سکوت وزارت خارجه و دستگیری جاسوس جدید
۲- در حالی که اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر و جواد کریمی قدوسی نمایندگان مردم مشهد و کلات، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر، حسن نوروزی نماینده مردم رباط‌‌کریم و هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور هفت نماینده ای هستند که از ظریف سوال کردند تا وی با حضور در مجلس در این زمینه پاسخگو باشد، روز ۲۶ مرداد سال جاری، حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور نسبت به اقدام این دو جاسوس واکنش نشان داد و از وزارت امور خارجه و مقامات سیاسی خواست تا با برخورد شدید و جدی، این عناصر را به عنوان عناصر نامطلوب هر چه زودتر از کشور بیرون کند. اما همان روز، جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران مجددا از دستگیری و بازداشت یک متهم ایرانی دوتابعیتی خبر داد که با سرویس جاسوسی انگلیس مرتبط بوده و در حوزه اقتصادی و مرتبط با ایران فعالیت می‌کرده است.

بیخ گوش ظریف در هواپیما
۳- کریمی قدوسی نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی روز دوم شهریور سال جاری در گفتگو با نشریه رمز عبور از جزئیات دستگیری متهم به جاسوسی خبر داد و تصریح کرد که وی نفوذی آمریکا در تیم مذاکره کننده بوده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این رابطه افزوده بود: «این فرد بعد از انقلاب با نفوذ در ایران، در وزارت دفاع ایران استخدام می شود و مسئولیت بخش مطالبات ایران از آمریکا را بر عهده می گیرد. جمهوری اسلامی ایران مطالباتی از دولت آمریکا داشت که بخشی از این مطالبات به قبل از انقلاب باز می گردد. بعد از مدتی وزارت دفاع متوجه می شود که در محاکم و دعاوی بین ایران و آمریکا، به رغم مستندات و مدارک قوی، آرایی که صادر می شود به نفع آمریکا است و مشخص شد که این فرد دفاعیات لازم را ارائه نمی کند. او از وزارت دفاع اخراج شد، به کانادا رفت و مدتی در این کشور بود. در دولت یازدهم این جاسوس به ایران برمی گردد و بدون استعلام بعنوان مشاور سیف بکار گرفته می شود. این جاسوس علاوه بر بانک مرکزی، از بانک سامان هم حقوق می گرفت چون به‌عنوان عضو هیئت مدیره این بانک هم بود. وی در جریان مذاکرات و برجام، در تیم مذاکرات نفوذ کرده و بعنوان زیر مجموعه تیم بعیدی نژاد رئیس تیم ایرانی در مذاکرات کارشناسی، فعالیت می کرد. آمریکا به این جاسوس به دلیل فعالیت در کمیته برجام، ماهانه هفت هزار ۵۰۰ پوند حقوق می داد. اخیرا این متهم به جاسوسی پی می برد که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی متوجه جاسوسی وی شده و به همین دلیل درصدد خروج از کشور بود. این متهم به جاسوسی ۱۰ روز پیش در سفر محمد جواد ظریف به ترکیه جزو تیم سفر بوده اما از همان داخل هواپیما دستور بازداشت وی صادر می شود و وی از داخل هواپیما در ترکیه پیاده نمی شود و به ایران بازگردانده می شود.»

ادعائی بی‌پایه و اساس، بی‌ربط،کذب محض و قولی غلط!
۴- بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه، روز سوم شهریور ماه سال جاری، سخنان کریمی قدوسی مبنی بر حضور فرد دستگیرشده در هیات همراه ظریف در سفر اخیر به کشور ترکیه را تکذیب کرد و آن را ادعائی بی‌پایه و اساس، بی‌ربط، کذب محض و قولی غلط دانست. وی در این رابطه تاکید کرد: «چگونه ممكن است آقاي قدوسي كه نمايندگي مردم محترم و صادق مشهد مقدس را در مجلس محترم شوراي اسلامي بر عهده دارند، در عصر ارتباطات گسترده كه دسترسي به اطلاعات صحيح پیرامون يك سفر سياسي بسيار سهل و آسان است به خود اجازه مي دهد مطالبی غلط را عجولانه و بدون هیچ گونه بررسي اولیه بيان كند. بی‌شک علل و انگیزه‌های آشکار و نهان اظهار چنین سخنان بی‌اصل و اساسی کاملا واضح و روشن است.» همان عبدالرسول دری اصفهانی که نام او به عنوان متهم جاسوسی در رسانه ها منتشر شده بود در مصاحبه با پایگاه خبری «بانک مردم» اتهامات وارده را تکذیب کرده و گفته بود که آزاد است.

تائید اژه‌ای
۵- روز یکشنبه هفتم شهریور، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و یکمین نشست خبری خود، در پاسخ به سوالی درباره دستگیری یک عامل نفوذی در تیم هسته‌ای گفت: «اصل دستگیری درست است و تحت تحقیب قرار داشت و بعد از چند روز با قرار وثیقه آزاد شد. فرق است بین اینکه فردی تحت تعقیب قرار گیرد با اثبات اتهام و این دو از هم متفاوت است.» همان روز، محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز، ‌آذرشهر و اسکو نیز گزارشی مشابه کریمی قدوسی داد و اظهار کرد که معلوم نیست که این متهم با این سابقه، به چه علتی دوباره به عضویت کمیته مالی برجام در آمده است.

اعتراف زشت وزارت خارجه
۶- بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه بعد از تصریح سخنگوی قوه قضائیه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا ضمن اصلاح موضع موکد قبلی و اعتراف به خبر دستگیری متهم به جاسوسی در هیئت مذاکرات هسته ای، گفت: «ما در ابتدا که این خبر اعلام شد گفتیم که هیچ فردی از ستاد برجام جاسوس نبوده و دستگیر نشده است که همین طور هم بود. بعد معلوم شد که این فرد از سیستم بانکی بوده که گاهی در برخی از مذاکرات که بحث اقتصادی و بانکی مطرح بوده است، شرکت می‌کرده و با معرفی بعضی از ارگان‌های اقتصادی این کار انجام شده است.»

یک سئوال بی‌پاسخ!
۷- روز ۲۵ فروردین ماه سال ۱۳۹۴، حسن عباسی با حضور در دانشگاه امیرکبیر گفته بود «درسال ۱۳۶۵ دو سال مانده به آخر جنگ در هتل پاریزین پاریس جلسه‌ای برگزار شده که دو نفر از ایران از مجلس شورای اسلامی وقت و یک نفر ظاهرا آمریکایی که اخیرا معلوم شده مشاور ضدتروریسم نخست‌وزیر وقت اسرائیل بوده است، جلسه‌ای برگزار کرده بودند. عباسی در آن تاریخ تصاویری منتشر کرده و با استناد به دعاوی مطرح شده در رسانه های رژیم صهیونیستی، گفته بود که ابتدا خبر این جلسه در روزنامه‌های اسرائیلی به زبان عبری منتشر شده و سال ۱۳۹۳ بعد از ۲۷ سال، اسرائیلی‌ها این مسئله را به زبان انگلیسی منتشر کرده بودند. عباسی در آن تاریخ، با اشاره به گزارش منتشر شده پرسیده بود که چه طور به این مذاکرات هسته‌ای اعتماد کنیم؟ با توجه به این ادعایی که در این سند شده است چه طور به این مذاکرات فعلی اعتماد کنیم؟ او در ادامه گفته بود که به نظر من اسرائیلی‌ها می‌خواهند دولت ما را زمین بزنند. می‌خواستند دولت ما را مسئله‌دار کنند. لذا ما نسبت به این مسئله تردید داریم. اما دولت موضع خود نسبت به این مسئله را روشن کند. آیا این نشست آن روز برگزار شده است یا خیر؟ در ۱۳۶۵ در هتل پاریزین پاریس مقامات دولت جمهوری اسلامی با اسرائیلی‌ها دیدار داشته‌اند یا خیر؟ دولت رسما بیانیه بدهد و مشخص کند. چه میزان حرف‌هایی که اینجا علیه امام زده شده است واقعیت دارد؟ اگر این گزارشی که اسرائیلی‌ها منتشر کردند حتی یک درصد صحت داشته باشد، دولت باید مشخص کند که مذاکره‌کنندگان چه نسبتی با این قضیه دارند؟ حرف‌هایی که ۲۷ سال پیش با اسرائیلی‌ها در مورد امام و انقلاب و اعتدال‌گرایی زده شده، چه معنایی دارد؟ امیدواریم دولت تکذیب کند.

انتظار می‌رود با دقت و حوصله کافی، بازجویی از جاسوسان تازه بازداشت شده سرنخ‌هایی از صدق یا کذب ادعای اسرائیلی‌ها به دست آید.

لینک کوتاه مطلب: http://jkarimi.ir/?v=856

ارسال نظر

لطفا عدد تصویر را در کادر مقابل وارد کنید.